ГоловнаСвіт

Громадяни Вірменії проголосували за перехід до парламентської форми правління

Остаточні результати референдуму опублікують 13 грудня

Громадяни Вірменії проголосували за перехід до парламентської форми правління
Фото: Рипсиме Оганесян

У неділю, 6 грудня, у Вірменії відбувся референдум щодо зміни президентської форми правління на парламентську.

Як передає Русская служба Би-би-си, більшість із тих, хто проголосував, схвалили перехід до парламентської форми правління і заміну мажоритарних виборів пропорційними.

Згідно з попередніми даними, за проект конституційної реформи проголосували більш як 825 тис. осіб, або 63,35% учасників голосування.

Центральна виборча комісія вже завершила обробку всіх бюлетенів. За законами Вірменії, винесене на референдум питання вважається прийнятим, якщо за нього висловилися понад 50% тих, хто брав участь у голосуванні. При цьому на дільниці повинні прийти щонайменше чверть зареєстрованих виборців. Згідно з даними ЦВК, явка на голосуванні склала 50,51%.

Остаточні результати референдуму опублікують 13 грудня.

Нагадаємо, в жовтні парламент Вірменії схвалив проект конституційних реформ, який передбачає перехід від президентської до парламентської системи правління. Референдум ініціювала владна "Республіканська партія".

Прихильники реформи переконані, що вона допоможе стабілізувати політичну ситуацію в країні. Опозиція виступає проти поправок, бачачи їхню головну мету в тому, щоб дозволити нинішньому президенту Сержу Саргсяну залишитися у владі на посаді прем'єра після 2018 року, коли закінчиться його другий президентський термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram