ГоловнаСвіт

США скасували санкції проти Ліберії

Обама наголосив на прогресі Ліберії в будівництві демократії після закінчення громадянської війни 2003 року

США скасували санкції проти Ліберії
Фото: www.companion.ua

Президент США Барак Обама підписав указ про зняття економічних санкцій з Ліберії.

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому.

У листі конгресу Обама відзначив величезний прогрес Ліберії в будівництві демократії після закінчення громадянської війни 2003 року і похвалив "упорядкований розвиток політичних, адміністративних та економічних інститутів" у цій країні. Серед успіхів Обама назвав проведення президентських виборів у 2005 та 2011 роках відповідно до міжнародних стандартів і засудження диктатора Ліберії Чарльза Тейлора.

Нагадаємо, санкції проти Ліберії ввела адміністрація попереднього президента США Джорджа Буша-молодшого, оскільки дії колишнього лідера країни Тейлора і його прихильників визнали загрозою для зовнішньої політики США. Санкції мали позбавити їх фінансування й озброєння для участі в конфліктах у Західній Африці.

Зараз Тейлор відбуває 50-річний термін за військові злочини і злочини проти людяності. Тейлор займав посаду президента Ліберії з 1997-го по 2003 рік. 2006 року його заарештували, і незабаром він постав перед трибуналом у Гаазі. Процес над диктатором тривав п'ять років.

Тейлор став першим екс-головою держави, засудженим міжнародним судом за звинуваченням у військових злочинах, із часів Нюрнберзького процесу над нацистськими злочинцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram