ГоловнаСвіт

На місці катастрофи А321 знайшли елементи, що не належать до його конструкції, - ЗМІ

Компанія-власник літака наполягає на версія катастрофи в результаті зовнішнього впливу.

На місці катастрофи А321 знайшли елементи, що не належать до його конструкції, - ЗМІ
Обломки российского А321 на Синайском полуострове
Фото: EPA

Експерти, які працюють у районі катастрофи російського літака А321 на Синайському півострові в Єгипті, знайшли елементи, які не належать до конструкції літака.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на інформовані джерела в Каїрі.

"Експерти виявили в зоні катастрофи елементи, що не належать до конструкції літака", - розповів співрозмовник агентства. Інше джерело ТАСС додало, що ці елементи відправили на експертизу.

Напередодні, 2 листопада, представник авіакомпанії "Когалымавиа", якій належав літак, заявив, що компанія вважає причиною авіакатастрофи зовнішній вплив.

"Єдиною причиною може бути механічний вплив на повітряне судно", - заявив заступник генерального директора компанії з льотної роботи Олександр Смірнов.

На прес-конференції Смірнов говорив, що "немає такого поєднання відмов систем, які могли б призвести до того, щоб літак зруйнувався в повітрі". Представник "Когалымавиа" наголосив, що компанія повністю виключає технічну несправність літака і помилку пілота як можливі причини авіакатастрофи. Однак він додав, що в момент перед катастрофою "був некерований політ".

Вранці 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії Metrojet (до травня 2012 року - "Когалымавиа"), розбився в Єгипті, на півночі Синайського півострова. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Усі, хто був на борту літака, загинули.

Катастрофу літака розслідує єгипетська сторона. У розслідуванні беруть участь Росавіація і Міжнародний авіаційний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram