ГоловнаСвіт

Меркель закликала Україну скоротити вплив олігархів

Канцлер ФРН назвала умову для німецьких інвестицій.

Меркель закликала Україну скоротити вплив олігархів
Фото: dyvys.in

Напередодні візиту Арсенія Яценюка до Берліна канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Україну боротися з корупцією і скоротити вплив олігархів.

"Панівну роль олігархів слід змінити, людям необхідно надати транспарентність, із корупцією треба боротися", - заявила вона в опублікованому в суботу, 17 жовтня, подкасті.

Меркель заявила, що німецькі бізнесмени готові інвестувати в українську економіку, якщо правові умови ведення бізнесу в цій країні стануть сприятливішими. Україна обрала "відважний шлях", і їй належить зробити багато чого, щоб залучити бізнес і надати необхідні йому правові рамки, додала канцлер.

Яценюк приїде до Берліна 23 жовтня. У німецькій столиці Меркель і Яценюк відкриють німецько-українську економічну конференцію, однією з тем якої стануть інвестиційні можливості України.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко у вересні назвав олігархів загрозою номер два для України після Росії. Тим часом Порошенко і сам входить до числа найбагатших українців. Йому належить найбільша в Україні і одна з найбільших у світі кондитерська корпорація, а також ціла низка інших активів, серед яких - "5 канал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram