ГоловнаСвіт

Facebook запустить супутник над Африкою

Космічний апарат буде передавати сигнал на значну частину континенту

Facebook запустить супутник над Африкою
Фото: facebook.com

Компанія Facebook оголосила, що розпочинає роботу над створенням супутника AMOS-6, який буде забезпечувати доступ у мережу африканським користувачам інтернету.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

Проект супутника AMOS-6 розроблено спільно з з французькою телекомунікаційною компанією Eutelsat.

Після виведення на орбіту космічний апарат перебуватиме над Африкою і передаватиме сигнал на більшу частину континенту. За даними Facebook, зараз тільки на Кенію і Нігерію припадає близько 20 млн користувачів мережі, більшість із яких виходять в інтернет за допомогою мобільних пристроїв.

Наприкінці вересня на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що інтернет здатний допомогти ООН досягти поставлених цілей розвитку, а також вивести мільйони людей з убогості, оскільки всесвітня мережа допомагає створювати нові робочі місця й обмінюватися знаннями.

За розрахунками Цукерберга, розширення доступу до інтернету в країнах, що розвиваються, виведе з убогості близько 160 млн осіб.

Нагадаємо, станом на кінець серпня соцмережі, зокрема Facebook, випередили пошукову систему Google за кількістю переходів із них на новинні ресурси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram