ГоловнаСвіт

Москва очолила список найнепривітніших міст світу

200 тис. туристів назвали 30 найбільш ворожих до туристів міст

Москва очолила список найнепривітніших міст світу
Фото: EPA/UPG

Російська столиця Москва очолила рейтинг найнепривітніших до туристів міст світу.

Рейтинг найнепривітніших міст світу щорічно публікується журналом для мандрівників Travel + Leisure.

Список із 30 міст, опублікований 28 серпня, склали за результатами опитування майже 200 тис. людей з усього світу. Всього у голосуванні на звання найгіршого міста брали участь 266 міст.

Туристи, котрі відвідали Москву, дорікнули столичним жителям небажанням допомагати, а також вказали на нестачу пристойних ресторанів і проблеми з громадським транспортом.

Друге місце у першій десятці найнепривітніших міст посів Атлантик-Сіті, третє - Санкт-Петербург. Крім того, у топ увійшли французькі Марсель і Канни, а також американські Лос-Анджелес, Нью-Йорк, Філадельфія, Балтимор і Лас-Вегас.

Другу десятку непривітних міст очолив Пекін. За ним слідують Маямі, Вашингтон, Франкфурт, Бостон, Провіденс, Неаполь, Цинциннаті, Форт-Лодердейл і Сент-Луїс.

У третю десятку увійшли китайське місто Сіань, Ніцца, Марракеш, Мілан, Буенос-Айрес, Ліон, Шанхай, Монте-Карло, Ньюпорт, Сент-Пітерсберг.

27 серпня Travel + Leisure представив список із 30 найпривітніших до туристів міст. Його очолив ірландський Голуей, жителі якого вразили мандрівників своєю гостинністю та почуттям гумору.

У травні минулого року портал про подорожі Tripadvisor опублікував рейтинг, в якому Москву названо одним із найгірших міст для подорожей, поступившись лише Мумбаї і Пунта-Кані. Туристи, які взяли участь в онлайн-опитуванні, оцінювали населені пункти за 16 категоріями, у тому числі привітність місцевих жителів, найкращі послуги таксі, найкраще співвідношення "ціна-якість" поїздки, найкращі готелі.

Журнал Travel + Lesisure, що належить Time Inc. (є видавцем Time, Sports Illustrated, People, Life), почав виходити у 1937 році під назвою US Camera and Travel. У 1971 році після зміни концепції отримав нинішню назву. Щороку видання публікує різні рейтинги, наприклад, "500 найкращих готелів світу" або "Кращі міста США". Крім США, версії журналу існують у семи країнах. Основними конкурентами журналу вважаються Conde Nast Traveler і National Geographic Traveler.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram