ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія розробляє секретний гіперзвуковий літальний апарат, - ЗМІ

Росія сподівається "нівелювати бойовий потенціал глобальної протиракетної оборони США"

Росія розробляє секретний гіперзвуковий літальний апарат, - ЗМІ
Российская армия
Фото: EPA/UPG

Росія розробляє гіперзвукової літальний апарат, відомий також як "об'єкт 4202", здатний долати американські системи протиракетної оборони.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на слова джерела, знайомого з ситуацією.

"Якщо у Росії з'явиться літальний апарат, який вже здобув популярність як "об'єкт 4202", здатний на гіперзвуковій швидкості здійснювати маневри з тангажу (вертикальна площина) і нишпорення (горизонтальна площина), наша країна отримає можливість вирішити завдання гарантованого подолання будь-якої перспективної системи ПРО", - розповів співрозмовник агентства.

Гіперзвуковий літальний апарат, за його словами, дозволить "нівелювати бойовий потенціал глобальної протиракетної оборони США". "Об'єкт 4202", запевняє він, зробить її "безглуздою".

Як уточнив співрозмовник агентства, "об'єкт 4202" є досить старою розробкою. Її зараз розглядають як проміжну "на шляху створення більш сучасного бойового блоку для наявних і перспективних важких міжконтинентальних балістичних ракет (МБР)". Він називає серед них РС-28 "Сармат".

У 2015 році запуски "об'єкта 4202" продовжать, розповіло джерело. Однак і російська сторона, і американська, стикається з великою кількістю проблем, працюючи з гіперзвуком.

Шість запусків "об'єкта 4202" за допомогою МБР РС-18Б з космодрому "Байконур" і позиційного району Домбарського ракетного з'єднання, нагадує агентство, могли виконати за останні десять років. Останній запуск, за даними агентства, стався в лютому 2015 року.

"Об'єкт 4202" показували фахівцям у закритій частині військово-тонічного форуму "Армія-2015". Він відбувся у червні 2015 року у підмосковній Кубинці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram