ГоловнаСвіт

ЄСПЛ розкритикував Італію за утиск прав сексменшин

Італійський прем'єр пообіцяв внести на розгляд парламенту законопроект про громадянські партнерства

ЄСПЛ розкритикував Італію за утиск прав сексменшин
Архив
Фото: EPA/UPG

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) розкритикував Італію за те, що ця держава не дає юридичних гарантій одностатевим парам.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Судова інстанція постановила уряду країни виплатити кожній з трьох одностатевих пар, котрі поскаржилися на дискримінацію через сексуальну орієнтацію, по €5 тис. Крім того, Рим має заплатити їм €10 тис. євро за судові витрати.

Італія - єдина велика країна Західної Європи, що не визнає ні цивільні шлюби між гомосексуалістами, ні гей-партнерства. Прем'єр-міністр Італії Маріо Ренці обіцяв, що його уряд до кінця року внесе на розгляд парламенту законопроект про громадянські партнерства, за допомогою якого одностатеві пари зможуть узаконити свої стосунки.

Одностатеві шлюби легалізовано у 13 європейських країнах: Данії, Великобританії, Ірландії, Ісландії, Іспанії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Норвегії, Португалії, Словенії, Франції та Швеції. Крім того, у Фінляндії одностатеві шлюби узаконять у 2017 році, а на Мальті їх визнають, якщо вони укладаються за кордоном. У багатьох європейських країнах також дозволені гей-партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram