ГоловнаСвіт

У Грузії 15 червня буде оголошено траур

Усі постраждалі при повені родини будуть забезпечені тимчасовим житлом

У Грузії 15 червня буде оголошено траур
Фото: EPA/UPG

Понеділок, 15 червня, у Грузії буде оголошено днем жалоби у зв'язку із загибеллю людей під час повені в Тбілісі.

Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі на засіданні надзвичайного штабу з ліквідації наслідків стихії, повідомляє "Грузія Оnline".

"На жаль, у нас є загиблі. Хочу висловити їхнім сім'ям співчуття від імені уряду. Це дуже велика трагедія для нас. Ми також маємо намір оголосити день жалоби. Для цього вже є розпорядження уряду, щоб у пам'ять про жертв трагедії 13-14 червня в Тбілісі оголосити 15 червня днем жалоби", - сказав Гарібашвілі.

Він додав, що це розпорядження буде підписано сьогодні ж.

Тим часом голова адміністрації найбільш постраждалого від удару стихії Вакійського району Тбілісі Лаша Абашидзе запевнив, що всі постраждалі сім'ї будуть забезпечені тимчасовим житлом, і процес їх перевезення до місць тимчасового проживання вже розпочато.

"Сьогодні ж забезпечимо їх продуктами харчування, одягом і предметами першої необхідності. Таких у нас близько 200 осіб", - заявив Абашидзе.

За словами чиновника, людей розмістять у тимчасових притулках на вулицях Важа-Пшавела, Казбегі і Саїрме, поки їх житло не стане придатним для проживання.

Повінь в Тбілісі сталася в ніч на неділю. Найскладнішою ситуація в Тбілісі залишається в районі траси Ваке-Сабуртало, де вночі були затоплені приватні житлові споруди в ущелині річки Вере. За останніми даними мера Тбілісі Давида Нармані, кількість жертв трагедії досягла 12.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram