ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США звинуватили сирійських військових у підтримці "Ісламської держави"

Правозахисники заявили, що сирійська авіація бомбить позиції ісламістів

США звинуватили сирійських військових у підтримці "Ісламської держави"
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

США звинуватили сирійських військових, що вони повітряними ударами допомагають бойовикам терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) наступати на позиції антиурядових сил в Алеппо (північний захід Сирії).

Про це йдеться в Twitter посольства США в Дамаску (диппредставництво в Сирії закрито з 2012 року, але воно продовжує публікувати заяви в мережі).

"За останніми даними, Асал (урядові війська) не тільки уникає зіткнень з ІД, а й активно намагається посилити їх позиції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає агентство "Рейтер", в Алеппо, куди просувається ІД, досі тривають бої між опозицією і військами, лояльними президенту Сирії Башару Асаду.

У правозахисній організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) підтвердили факт урядових бомбардувань в Алеппо і підконтрольному ІД Ель-Бабі. За інформацією державного інформагентства Сирії SANA, в результаті повітряних ударів, завданих сирійськими військовими, було ліквідовано кілька одиниць техніки ІД. Крім того, урядові війська знищили ряд джихадистів у передмісті Алеппо.

США і сирійська опозиція і раніше звинувачували Дамаск у підтримці ІД. Влада Сирії спростовує такі твердження, заявляючи, що борються з ІД в усій країні.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. За цей час понад 220 тис. людей загинули, мільйони сирійців стали біженцями. Крім протистояння опозиції і проурядових сил у країні йде боротьба між угрупованнями ІД, Вільною сирійською армією та "Ісламським фронтом".

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ в червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії та Іраку. Із серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram