ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Глава Сбербанку назвав неефективною російську систему держуправління

За словами Грефа, проводити реформи у сучасній Росії небезпечно

Глава Сбербанку назвав неефективною російську систему держуправління
Герман Греф
Фото: vesti.kz

Президент Сбербанку Герман Греф заявив, що неефективність російської системи державного управління робить "небезпечним" проведення будь-яких "серйозних, широкомасштабних реформ".

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Ведомости".

"Кажуть, що реформи починають тоді, коли закінчуються гроші, - пожартував Греф у відповідь на питання про проведення реформ для повернення темпів економічного зростання. - Що менше грошей, то більше стимулів до реформ".

На думку Грефа, за ціни нафти у $70 "великих стимулів до реформаторства немає", але в цьому він бачить і позитивні сторони. "Перш ніж починати реформувати щось, треба спочатку створити ефективну систему управління, - вважає глава Сбербанку. - У тій, що існує сьогодні, небезпечно починати серйозні, широкомасштабні реформи".

Греф підкреслив, що у світі, який швидко змінюється, постійно з'являються нові технології, в тому числі і у сфері управління, проте в Росії "складні системи управління багато в чому залишилися архаїчними".

"Безвиході немає. Думаю, що ситуація не визріла", - заявив екс-глава мінекономрозвитку, додавши, що "система не завалиться", а "повільно деградуватиме".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram