ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі пройшла ЛГБТ-акція "Райдужний флешмоб"

Учасникам ЛГБТ-акції роздали льодяники у вигляді голови автора закону про гей-пропаганду Віталія Мілонова

У Петербурзі пройшла ЛГБТ-акція "Райдужний флешмоб"
Виталий Милонов
Фото: parallely.ru

Учасникам гей-акції "Райдужний флешмоб", яка пройшла в Санкт-Петербурзі 17 травня, роздали льодяники у вигляді голови депутата міських законодавчих зборів Віталія Мілонова, відомого як автор закону про гей-пропаганду і борця за чистоту моралі.

Про це повідомляє FlashNord.

Захід, приурочений до 25-річчя з дня виключення гомосексуальності зі списку захворювань ВООЗ, зібрало на Марсовому полі близько 300 осіб.

Неподалік від місця проведення акції зібралися противники ЛГБТ-руху. Сам Мілонов, який розробив закон про заборону гей-пропаганди, серед них помічений не був, але з'явилася його дружина Єва Лібуркіна з групою однодумців депутата.

Представники ЛГБТ-руху та їх прибічники тримали в руках плакати з написами, які, зокрема, свідчили "Любов сильніша від ненависті" і "Це наше місто". Деякі скандували гасла "Слава Путіну!" і "Вперед, Росіє!". Подія завершилася запуском у небо райдужних куль.

Петербурзьке інформагентство "Росбалт" пояснює, що акція проходила під охороною поліції, і противники ЛГБТ-руху не вступали з учасниками заходу у серйозні сутички - справа обмежувалася словесними суперечками. В цілях безпеки після закінчення заходу більшість активістів покинули Марсове поле на спеціально орендованих автобусах.

1 квітня одна з петербурзьких кондитерських в якості першоквітневого жарту випустила льодяники у вигляді голови депутата Мілонова. Цукерки були розкуплені протягом декількох годин, і їх вирішено було залишити в асортименті. Виручку від продажу солодощів планується передати благодійному фонду підтримки бездомних "Нічліжка". Сам Мілонов поставився до затії поблажливо: "Заради допомоги нещасним мене можна їсти, навіть гризти".

Віталій Мілонов відомий як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну в пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він пред'явив і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд до Росії голові Apple Тіму Куку, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації. А в листопаді Мілонов запропонував створити мережу православних перукарень. Згодом повідомляли, що Мілонова запідозрили в екстремізмі і психічному нездоров'і. Окрім того, в січні Мілонов пообіцяв ліквідувати "товариства" геїв в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram