ГоловнаСвіт

Камбоджа депортувала до Росії бізнесмена Полонського

Після прильоту екс-власник Mirax сяде під арешт на два місяці

Камбоджа депортувала до Росії бізнесмена Полонського
Сергей Полонский
Фото: http://weblinks.ru

Колишнього власника ліквідованої корпорації Mirax Group, російського бізнесмена Сергія Полонського в неділю депортували з Камбоджі в Росію.

Про це повідомив представник імміграційної влади Камбоджі Оука Хей Села, інформує "Інтерфакс".

Чиновник поінформував журналістів, що Полонський вранці в неділю в супроводі російських представників був відправлений рейсом з Пномпеня в Москву, рейс летить з посадкою у В'єтнамі.

Раніше повідомляли, що МВС Росії здійснює процедуру депортації підприємця Сергія Полонського в РФ для притягнення його до кримінальної відповідальності.

"Співробітниками МВС РФ Полонський депортується на територію РФ і буде притягнутий до кримінальної відповідальності відповідно до російського законодавства", - наводить сайт МВС РФ слова представника відомства Олени Алексєєвої.

Раніше сайт камбоджійської газети The Phnom Penh Post повідомив, що влада Камбоджі затримала Полонського за порушення візового режиму і готова оформити документи для його депортації в РФ.

У свою чергу адвокат Полонського Славік Брсоян заявив "Інтерфаксу" в суботу, що бізнесмен не має проблем з візою для перебування в цій країні, тому що в грудні йому продовжили візу на рік.

Російський бізнесмен до теперішнього часу перебував у Камбоджі під підпискою про невиїзд у зв'язку з розслідуванням стосовно нього кримінальної справи за звинуваченням у застосуванні насильства до місцевих моряків і незаконному позбавленні їх волі.

Екс-власник Mirax Group з\'їв краватку

Після доставки в Росію Полонського помістять під арешт на два місяці, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на бізнесмена Славіка Брсояна.

"У 2013 році в Тверському суді Полонському обрали запобіжний захід у вигляді заочного арешту, відповідно, ця постанова діятиме протягом двох місяців з моменту його затримання. Чи буде виходити слідчий в суд з новим клопотанням про арешт, це залежить тільки від нього", - сказав Брсоян.

Адвокат також повідомив, що час і аеропорт, куди буде доставлений з Камбоджі Полонський, його захисникам наразі не відомі.

"У Камбоджі також затримали ще одного адвоката Полонського, - сказав адвокат, - і ми зараз не володіємо жодною інформацією, у скільки і в який аеропорт він прилетить".

З грудня 2012 року з квітня 2013 бізнесмен перебував у камбоджійської в'язниці. Йому загрожувало три роки позбавлення волі, проте захисту вдалося домовитися з потерпілими, і камбоджійські моряки забрали свої заяви, а Полонський, в свою чергу, виплатив їм компенсацію. Однак справа досі не закрита.

Mirax Group до кризи була однією з найбільших будкомпаній Росії з портфелем проектів в 12 млн квадратних метрів. Однак через велику заборгованість компанії довелося заморозити велику частину проектів. Зокрема, було заморожено проект найвищої будівлі в Україні - Mirax Plaza.

Росія домагалася від Камбоджі видачі Полонського для притягнення його до кримінальної відповідальності у справі про шахрайство під час будівництва житлового комплексу "Кутузовская миля". Також Полонський звинувачується в розкраданні грошових коштів громадян - учасників пайового будівництва житлового комплексу "Рублевская Ривьера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram