ГоловнаСвіт

Google відключила можливість редагування карт через вандалів

В інтернет-корпорації намагаються вирішити, яким чином повернути користувачам право на редагування карт

Компанія Google призупинила роботу сервісу Map Maker, який давав можливість користувачам відзначати дороги, ріки, парки та інші об'єкти, через кілька скандалів, пов'язаних з нецензурними зображеннями на картах.

Об этом пише BBC.

Наприкінці квітня на картах Google на території Пакистану з'явилося зображення логотипу Android, який недвозначно ображав іншого великого виробника електронної техніки. Представники компанії принесли вибачення і видалили відмітку з карти. Пізніше, користувачі і журналісти виявили на картах Google ще кілька неоднозначних графіті. Наприклад, невідомий зазначив у Білому домі США робоче місце Едварда Сноудена.

У Google заявили, що припинення роботи сервісу має тимчасовий характер, проте поки невідомо, скільки часу займуть роботи. Раніше система модерації карт була заснована на спільній роботі представників компанії і користувачів з високим рейтингом довіри. Проте в корпорації визнали, що така система має свої вади.

Карти переключили в режим ручного редагування, коли всі зміни на них мав перевірити модератор, але це призвело до накопичення великої кількості правок. Тепер у корпорації вирішують, яким чином повернути користувачам право на редагування карт, не допустивши при цьому появи нових "графіті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram