ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії суд засудив вчительку до 3 років умовно за малювання двійок на лобі учнів

Вчительку позбавили на два роки права займатися педагогічною діяльністю і засудили до штрафу у $1000

У Росії суд засудив вчительку до 3 років умовно за малювання двійок на лобі учнів
архив

У Чуваській Республіці (Росія) Яльчикський районний суд засудив до трьох років умовно 28-річну вчительку, яка малювала на лобі в учнів двійки, а також завдавала їм побої.

Про це йдеться 12 травня на сайті управління Слідчого комітету у Чувашії.

Суд встановив, що в період з лютого 2013-го по травень 2014 року у селі Комсомольське, яке знаходиться в однойменному районі, вчителька у виховних цілях малювала на лобі учням двійки за невиконання домашнього завдання і за інші "провини".

"Крім того, з грудня 2013-го по травень 2014 року за невиконані домашні завдання і зроблені помилки вона завдавала побої сімом учням, в тому числі руками, лінійкою, а одному - завдала три удари ременем", - йдеться у повідомленні комітету.

Постраждалі діти навчалися у першому класі з 2012-го по 2013 рік, а в період з 2013-го по 2014 рік - у другому.

Вчительку визнали винною за п."г" ч.2 ст.117 Кримінального кодексу Росії (катування свідомо неповнолітніх) та ст.156 КК РФ (неналежне виконання педагогом обов'язків з виховання неповнолітніх, поєднане з жорстоким поводженням з ними).

Жінку позбавили на два роки права займатися педагогічною діяльністю. Також її засуджено до штрафу у розмірі 50 тис. рублів (близько $1000).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram