ГоловнаСвіт

Путін схвалив пакт Молотова-Ріббентропа

Російський президент виправдав Сталіна і Гітлера

Путін схвалив пакт Молотова-Ріббентропа

Президент Росії Володимир Путін заявив, що укладення пакту Молотова-Ріббентропа мало сенс для СРСР.

На спільній з Меркель прес-конференції він заявив, що перед укладенням пакту СРСР намагався створити антифашистський блок в Європі, однак ці спроби не увінчалися успіхом.

"І коли СРСР зрозумів, що його залишають один на один з гітлерівською Німеччиною, він зробив кроки, щоб не допустити прямого зіткнення. І був підписаний цей пакт. І в цьому сенсі я поділяю думку нашого міністра культури (Володимира Мединського, - ред.) про те, що сенс для забезпечення безпеки Радянського Союзу в цьому пакті був", - сказав Путін.

Раніше Мединський заявив, що пакт Молотова-Ріббентропа - "річ вельми далека від моральності, але з точки зору відтягування війни, державних інтересів - це колосальний успіх сталінської дипломатії".

У пакті Молотова-Ріббентропа від 23 серпня 1939 року СРСР і Німеччина зобов'язалися не нападати один на одного і поділили сфери впливу в Європі. Німеччині, зокрема, відійшла Польща, а СРСР - Західна Україна. Вже 1 вересня 1939 року Німеччина вторглася до Польщі, поклавши початок Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram