ГоловнаСвіт

​Нігерія оголосила про звільнення 200 дівчаток з полону ісламістів

Військові встановлюють особи полонянок, а також з'ясовують, чи перебували вони у шлюбі з бойовиками

​Нігерія оголосила про звільнення 200 дівчаток з полону ісламістів
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Нігерійська армія провела в лісі Самбіса на північному сході країни операцію зі звільнення 200 дівчаток і 93 жінок з полону бойовиків радикально-ісламістського угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (в минулому - "Боко Харам").

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами представника збройних сил країни генерал-лейтенанта Кріса Олуколаде, під час операції було знищено три табори бойовиків. Кількох бойовиків убили, проте точне число не називається.

При цьому серед звільнених, швидше за все, немає дівчаток, викрадених рік тому з гімназії у місті Чібок. Зараз військові займаються встановленням особистостей полонянок, а також з'ясовують, чи перебували вони у шлюбі з бойовиками.

Нігерійська армія проводить спецоперацію проти бойовиків вже протягом року, проте серйозних успіхів за президента Гудлака Джонатана домогтися не вдалося. Новий президент країни Мохаммаду Бухарі пообіцяв вжити більш жорстких заходів у боротьбі з ісламістами, які фактично окупували північно-східну частину країни біля кордону з Нігером і Чадом.

"Західноафриканська провінція "Ісламської держави" сповідує найбільш радикальну версію ісламу, влаштовуючи теракти проти мирних жителів Нігерії та сусідніх держав, у тому числі проти мусульман. Аналітики не виключають, що зміцнення зв'язків угруповання з "Ісламським державою" призведе до активізації діяльності ісламістів в Африці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram