ГоловнаСвіт

Росія провела протидесантні навчання на спірних Курильських островах

У навчаннях на Курилах і Сахаліні брали участь близько 5 тис. російських військових і понад тисячу одиниць військової техніки

Росія провела протидесантні навчання на спірних Курильських островах
архив
Фото: army-news.ru

Російські військові Східного військового округу (СВО) провели протидесантні навчання на Сахаліні і спірних Курильських островах в рамках контрольної перевірки за зимовий період навчання.

Про це повідомила прес-служба СВО у четвер, інформує РИА Новости.

За даними округу, військових підняли по тривозі, і вони відпрацювали оборону узбережжя від морського й повітряного десанту умовного противника.

"У рамках активної фази навчань на полігонах "Успенівський" і "Жовтневий" відбулися контрольні стрільби зі стрілецького, артилерійського і танкового озброєння. До контрольної перевірки залучалися близько 5 тисяч військовослужбовців і понад тисячу одиниць військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Після Другої світової війни мирний договір між Росією і Японією так і не підписали. Як основну умову підписання угоди японська сторона ставить повернення їй Курильських островів - Ітуруп, Кунашир, Шикотан та архіпелагу Хабомаї. При цьому Японія посилається на двосторонній Трактат про торгівлю і кордони 1855 року, згідно з яким ці території входять до її складу. Москва зі свого боку заявляє, що південні Курили увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни, а приналежність їх РФ має міжнародно-правове оформлення та сумніву не викликає.

Як нагадує агентство Рейтер, минулого тижня президент РФ Володимир Путін висловив готовність обговорити питання приналежності Курильських островів з Японією, при цьому звинувативши Токіо у відсутності діалогу.

Раніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявляв, що російські військові навчання на спірних островах абсолютно неприйнятні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram