ГоловнаСвіт

Віце-прем'єр РФ зі списку санкцій ЄС висадився в норвезькому місті

У Норвегії вибухнув великий скандал через Рогозіна

Віце-прем'єр РФ зі списку санкцій ЄС висадився в норвезькому місті
Фото: twitter.com/rogozin

Російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін, який курирує оборонний сектор, в суботу повідомив у своєму твіттері, що приїхав в норвезьке місто Лонг'їр на архіпелазі Шпіцберген.

Він також поділився фотографією на фоні норвезьких вказівних знаків. У Лонг'їрі Рогозін висадився дорогою на Північний полюс, де пізніше відкрив російську дрейфуючу станцію "Північний полюс - 2015".

Твіт Рогозіна помітило норвезьке видання BarentsObserver, нагадавши, що російський віце-прем'єр перебуває в списку санкцій Євросоюзу, а Норвегія, хоча і не входить до ЄС, приєдналася до цих санкцій.

Видання звернулося за коментарем до норвезького МЗС.

"Ми чітко сказали російському посольству в Осло, що люди зі списку санкцій не бажані на Шпіцбергені. Тому прикро, що Рогозін зупинився на Шпіцбергені. Ми попросили у російської влади пояснень. Норвегія розгляне посилені заходи щодо в'їзду, включаючи також Шпіцберген", - сказали в міністерстві.

Досі незрозуміло, як Рогозін приїхав на Шпіцберген, пише BarentsObserver. Він, ймовірно, прилетів прямим рейсом з аеропорту Лонг'їр на російському чартерному літаку.

Нагадаємо, влада Норвегії приєдналися до всіх санкцій, які ввів Євросоюз проти Росії, в тому числі стосовно заборони на в'їзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram