ГоловнаСвіт

Обама і Кастро провели переговори

Президент Куби назвав президента США чесною людиною

Обама і Кастро провели переговори
Фото: EPA/UPG

Президенти США та Куби Барак Обама і Рауль Кастро вчора ввечері провели зустріч у рамках саміту Америк, який відбувається в Панамі.

Як повідомляє Bloomberg, під час переговорів, які тривали близько години, лідери раніше ворожих держав пообіцяли рухатися шляхом нормалізації відносин, але попередили, що зміни можуть затягнутися. "Ми продовжимо висловлювати нашу стурбованість з питання про демократію та права людини. Ми можемо не погоджуватися, але в дусі поваги та ввічливості. І з часом ми зможемо перегорнути цю сторінку", - заявив Обама.

Кастро у свою чергу зазначив, що Куба готова обговорювати всі спірні питання. "Але ми мусимо мати терпіння. Нас можна переконати щодо деяких речей, а щодо інших - ні", - підкреслив він.

Виступаючи на своєму першому саміті Америк з того часу, як цей захід почали проводити в 1994 році, Рауль Кастро заявив, що "президент Обама - чесна людина" і його не можна звинувачувати за ту політику, яку проводили США щодо Куби останні 10 президентів.

Обама також підкреслив, наскільки давніми є розбіжності між США і Кубою. Він сказав, що не хоче воювати в битвах, які почалися ще "до того, як я народився". "Той факт, що президент Кастро і я разом сидимо тут, свідчить про історичну подію", - сказав він.

Нагадаємо, що США і Куба не мають дипломатичних відносин ще з 1961 року - їх було розірвано через два роки після кубинської комуністичної революції 1959 року, яка привела до влади старшого брата нинішнього президента країни Фіделя Кастро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram