ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російського опозиціонера Развозжаєва не відпустили із СІЗО на похорон матері

Адвокат Развозжаєва намір звернутися зі скаргою до ЄСПЛ

Російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, засудженого на 4,5 роки позбавлення волі у справі про масові заворушення на Болотній площі, не відпустили із СІЗО на похорон матері.

Про це повідомив в "Твіттері" його адвокат Дмитро Аграновський.

Аграновський заявив, що має намір звернутися скаргою до Європейського суду з прав людини.

Також він написав, що омбудсмен з прав людини Елла Памфілова посилала у Федеральну службу виконання покарань прохання відпустити Развозжаєва на похорон матері, але це не допомогло.

Раніше, 8 квітня, адвокат Развозжаєва повідомив агентство РИА Новости, що мати його підзахисного померла. Він заявив про намір захисту опозиціонера подати клопотання, щоб його відпустили на похорон.

У березні 2015 року Верховний суд Росії залишив чинним вирок Леоніду Развозжаєву і Сергію Удальцову у справі про масові заворушення на Болотній площі Москви 6 травня 2012 року. Обом опозиціонерам призначили покарання у вигляді 4,5 року позбавлення волі. При цьому Верховний суд скасував призначений Развозжаєву штраф у 150 тис. рублів (близько $6,5 тис.).

Влітку 2014 року Мосміськсуд визнав Развозжаєва і Удальцова винними в організації масових заворушень на Болотній площі. Також суд встановив, що опозиціонери хотіли провести такі акції в інших регіонах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram