ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ інтернет-спільноту "Основи православ'я" запідозрили в образі почуттів вірян

Членам спільноти в ВК загрожує до 3 років позбавлення волі

У РФ інтернет-спільноту "Основи православ'я" запідозрили в образі почуттів вірян
архив
Фото: kontaktis.ru

Мешканці Санкт-Петербурга звернулися до правоохоронних органів з вимогою закрити групу "Основи православ'я" в соцмережі "ВКонтакте".

Прокуратура північної столиці визнала скарги обґрунтованими і звернулася до суду з позовом про визнання забороненої інформації співтовариства, йдеться на сайті відомства.

"Виявлено факти публічного висвітлення осквернення релігійної та богослужбової літератури, предметів релігійного шанування, знаків або емблем світоглядної символіки та атрибутики", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Також наголошується, що в публікаціях спільноти виявлені "ознаки спрямованого, запланованого наміру образити православних християн" і "планової пропаганди неприязні і ненависті до традиційної православної ідентичності громадян Російської Федерації".

В якості експертів були залучені лінгвісти Російського державного педагогічного університету ім. А.І. Герцена, які підтвердили порушення прав вірян.

Закон про введення кримінальної відповідальності за дії, що ображають почуття вірян, ухвалили 2013 року. Згідно з документом, максимальне покарання за правопорушення - три роки позбавлення волі. Також у вигляді санкцій передбачені штрафи до 500 тис. рублів (близько $22 тис.), Обов'язкові і виправні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram