ГоловнаСвіт

Японія планує відправити свого експерта в Мінфін України, - посол (документ)

Голова японської дипмісії наголосив на привабливості України для іноземних інвесторів

Японія планує відправити свого експерта в Мінфін України, - посол (документ)
Суми Шигеки
Фото: www.day.kiev.ua

Японія планує відправити свого експерта радником у Міністерство фінансів України.

Про це посол Японії в Україні Сумі Шигекі заявив під час зустрічі з журналістами у своїй резиденції в Києві, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Зараз Японія серйозно розмірковує над тим, щоб відправити експерта з питань фінансів, який працював би в Мінфіні", - заявив посол. За його словами, таке рішення вже було затверджено на рівні японського уряду, а зараз проводиться відбір відповідного експерта.

Нині в уряді України та Адміністрації президента вже працюють іноземні радники. Йдеться, зокрема, про радника Петра Порошенка, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, колишнього прем'єр-міністра Литви Андрюса Кубілюса і його словацького колегу Мікулаша Дзурінду.

Про інвестиційну привабливість України для іноземних інвесторів посол Японії заявив, що значна частина української території (крім окупованого Криму і території бойових дій на Донбасі, - ред.) становить великий інтерес для інвесторів. Однак для того, щоб інвестування стало можливим, в Україні мають відбуватися реформи.

Він також нагадав, що Японія продовжує надавати Україні фінансову допомогу, спрямовану на поліпшення економічної ситуації, відновлення демократії, а також сприяння національному діалогу єдності.

Нижче ви можете докладно ознайомитися з розміром і видами допомоги, яку Японія надає Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram