ГоловнаСвіт

Канадський оркестр звільнив піаністку за російську пропаганду

Провокаційні коментарі Валентини Лисиці затьмарили її минулі виступи.

Канадський оркестр звільнив піаністку за російську пропаганду
Валентина Лисица
Фото: www.classica.fm

У Канаді симфонічний оркестр міста Торонто звільнив піаністку українського походження Валентину Лисицю через її коментарі в соцмережах на підтримку проросійських сепаратистів на сході України.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Генеральний директор оркестру Джефф Мелансон сказав, що "провокаційні коментарі Лисиці затьмарили її минулі виступи" на сцені. Президент Конгресу українців Канади Павло Грод повідомив, що Лисиця називала український уряд "нацистським" і стверджувала, що українська влада створює "фільтраційні табори" для етнічних росіян.

Сама Лисиця написала у своєму Фейсбуці, що причина її звільнення в тому, що вона "скористалася правом на свободу слова".

Валентина Лисиця народилася в Києві 1973 року, емігрувала до США 1991 року. Вона стверджує, що її етнічне походження є російським і польським.

У Канаді живе близько 1,4 млн осіб, які вважають Україну своєю історичною батьківщиною. Канадська влада виступає на захист України в боротьбі проти підтримуваних Росією сепаратистів.

Нагадаємо, міністр імміграції Канади Кріс Александер, коментуючи ситуацію на Донбасі, заявив, що президент РФ Володимир Путін поводиться як терорист, і попередив, що ситуація в Україні впливає на світову безпеку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram