ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії за держзраду засудили чотирьох моряків

Російських моряків визнали винними в передачі секретних відомостей за кордон

У Росії за держзраду засудили чотирьох моряків
Фото: opd.ohio.gov

Правоохоронні органи домоглися ухвалення обвинувального вироку службовцям Військово-морського флоту Росії, які, за версією слідства, передавали іноземним державам секретні відомості.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на знайоме з ситуацією джерело.

"Засуджені наразі вже відбувають покарання. В рамках цієї справи засуджені до реальних термінів позбавлення волі старші офіцери ВМФ Захарій Агапішвілі, Сергій Данильченко і ще двоє військовослужбовців: Леван Чарквіані і Костянтин Яшин", - розповів співрозмовник агентства.

За словами джерела "Інтерфаксу", столичний суд визнав усіх фігурантів справи винними за статтею державна зрада, визнавши їх провину в передачі "цілком таємних даних". Набуття чинності вироку підтвердили і у Верховному Суді.

Раніше в лютому

за звинуваченням у шпигунстві заарештували службовця Чорноморського флоту Сергія Мінакова. Звинувачення за статтею "держзради" висунули також заарештованому минулого року колишньому співробітникові ФСБ і Московського патріархату Євгену Петрину. За звинуваченням у державній зраді помістили спочатку в СІЗО, а потім під домашній арешт мешканку Вязьми Світлану Давидову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram