ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На Близькому Сході вбили можновладного командира "Ісламської держави"

За даними ФБР, до ісламістів у Сирії та в Іраку приєдналися кілька десятків американців

На Близькому Сході вбили можновладного командира "Ісламської держави"
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

На Близькому Сході загинув можновладний командир терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Мухаммед Аль-Амрікі (Abu Muhammad Al-Amriki).

Про це повідомляє NBC News.

Про загибель ісламіста заявило керівництво американської компанії Flashpoint Intelligence, яка спеціалізується на відстеженні діяльності терористичних груп у комп'ютерних мережах. За інформацією співробітників компанії, про смерть Аль-Амрікі повідомили "джихадисти, не за чутками знайомі з діями "Ісламської держави" в Сирії та в Іраку". Пентагон і ЦРУ цих даних поки що не підтвердили. Про місце і час загибелі терориста інформації також немає.

Абу Мухаммед Аль-Амрікі здобув популярність на Заході після того, як у лютому 2014 року в Інтернет потрапило відео з ним, поширене "Фронтом Ан-Нусра". Прізвище Аль-Амрікі означає "американець". Сам бойовик стверджував, що є громадянином США, але фахівці відстежили в його англійської мови сильний акцент і припустили, що він або жив у Штатах зовсім недовго, або переїхав туди у зрілому віці.

За даними ФБР, наразі в лавах різних екстремістських груп у Сирії та в Іраку борються кілька десятків американців. У травні 2014 року в Сирії підірвав себе терорист-смертник Монері Мухаммед Абу-Сальха, бойовик "Фронту Ан-Нусра", уродженець Флориди. Вважають, що він став першим американцем, який загинув у сирійській громадянській війні. А в серпні в бою із загоном Вільної сирійської армії вбили Дугласа Мак-Артура Мак-Кейна із Сан-Дієго - перший громадянин США, який загинув, борючись за "Ісламську державу". На його тілі знайшли американський паспорт і $800 готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram