ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Німеччині заарештовано двох імовірних бойовиків "Ісламської держави"

За даними служби безпеки ФРН, близько 600 жителів Німеччини приєдналися до бойовиків в Іраку і Сирії

У Німеччині заарештовано двох імовірних бойовиків "Ісламської держави"
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

У землі Північний Рейн-Вестфалія у Німеччині заарештовано двох підозрюваних членів терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє агентство Рейтер

За версією слідства, у 2013 році 26-річний Мустафа С. (Mustafa C.) і 27-річний Себастьян Б. (Sebastian B.) потрапили через Туреччину до Сирії. Там вони приєдналися до угруповання "Мухаджирін Халеб", яке пізніше присягнуло на вірність "Ісламській державі".

Мустафа С. повернувся в ФРН у вересні 2014 року, імовірно, займався пропагандою тероризму серед бійців угруповання.

Влада Німеччини побоюється, що джихадисти, які воювали в Сирії та Іраку, після повернення в ФРН можуть здійснити теракти. За даними служби безпеки ФРН, близько 600 жителів Німеччини вступили в екстремістські угруповання в Іраку і Сирії. Передбачається, що приблизно 60 із них вбили, і ще близько 180 повернулися на батьківщину.

Страхи з приводу можливості теракту у Німеччині посилилися після того, як 7 січня у Франції було скоєно напад на редакцію журналу Charlie Hebdo. Унаслідок інциденту загинули 12 людей. 9 січня підозрюваних у скоєнні теракту братів Саїда і Шерифа Куаші ліквідували під час спецоперації в одному з містечок неподалік від Парижа. Третій підозрюваний, Хамід Мюрад, добровільно здався поліції. Раніше у виданні з'являлися карикатури на пророка Мухаммеда та лідера ІД Абу Бакр аль-Багдаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram