ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Патріарх Кирилj запропонував заборонити аборти в Росії

Депутати Держдуми зустріли пропозицію предстоятеля РПЦ оплесками

Патріарх Кирилj запропонував заборонити аборти в Росії
Патриарх Кирилл, Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Патріарх Кирило, виступаючи перед депутатами Держдуми, запропонував заборонити аборти у Росії.

Про це повідомляє "Русская служба новостей".

За словами предстоятеля РПЦ, спочатку треба виключити аборти з послуг, що надаються в рамках системи обов'язкового медичного страхування.

"Той доказ, що, мовляв, збільшиться кількість підпільних операцій, - це нісенітниця. За них теж платять гроші. Ціна легальної дітовбивчої операції має дорівнювати ціні підпільної. Але не за кошти платників податків", - заявив патріарх Кирило, додавши, що вважає аборти "однією з головних бід Росії".

Патріарх Кирило "пояснив", чому Росія підтримує терористів

"Якби вдалося удвічі скоротити кількість абортів, у нас був би стійкий і потужний демографічний ріст", - підкреслив патріарх. За його словами, подолання "цього зла" вимагає комплексних заходів, які мають включати допомогу сім'ям у вирішенні житлових проблем, матеріальну підтримку багатодітних сімей, введення в роботу системи охорони здоров'я етичних норм, які спонукали б лікарів піклуватися про збереження життя зачатої дитини.

При цьому патріарх розкритикував сурогатне материнство. За його словами, воно "перекручує саме поняття матері". Патріарх вважає, що альтернативою сурогатного материнства може бути усиновлення сиріт. "Взяти сироту. Так робили завжди наші люди. І виховувати сиріт", - сказав патріарх Кирило.

Патріарх вперше в історії виступає перед депутатами Держдуми і членами Ради Федерації. Трансляція виступу ведеться на сайті нижньої палати парламенту.

Виступ триває в рамках церковно-громадського форуму Різдвяні освітні читання. Цього року їхня тема - "Князь Володимир. Цивілізаційний вибір Русі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram