ГоловнаСвіт

Путін назвав українську армію на Донбасі "іноземним легіоном"

Президент Росії заявив, що Київ не хоче мирного вирішення конфлікту

Путін назвав українську армію на Донбасі "іноземним легіоном"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що українська армія - це натовський легіон, який сповідує не національні інтереси України, а має намір домогтися геополітичних цілей стримування Росії. Таку заяву російський президент зробив сьогодні на зустрічі зі студентами одного з ВНЗ Санкт-Петербурга, повідомляє "Интерфакс".

"Ми часто говоримо: українська армія, українська армія. Насправді хто там воює? Там дійсно частково офіційні підрозділи збройних сил, але значною мірою це так звані "добровольчі націоналістичні батальйони", - сказав Путін.

"По суті, це вже не армія, це іноземний легіон, у цьому випадку іноземний натовський легіон, який, звичайно, не сповідує національних інтересів України. Там зовсім інші цілі, і пов'язані вони з досягненням геополітичних цілей стримування Росії, що абсолютно не збігається з національними інтересами українського народу", - вважає російський президент.

Путін також повторив оголошені раніше тези про те, що українська влада не хоче мирного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України опублікувала відео допиту коректувальника вогню в Маріуполі, а також документи одного затриманого й одного загиблого громадян Росії. Ба більше, затриманий бойовик ЛНР зізнався, що в підрозділі "армії" 70% терористів є громадянами РФ, відправленими в Україні замість відбування тюремного терміну за кримінальні злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram