ГоловнаСвіт

Суд над російським солдатом, який убив сім'ю в Гюмрі, пройде у Вірменії

Росія і Вірменія спільно розслідуватимуть вбивство шести осіб у Гюмрі

Суд над російським солдатом, який убив сім'ю в Гюмрі, пройде у Вірменії
архив

Росія і Вірменія будуть спільно розслідувати вбивство шістьох людей у Гюмрі (Вірменія), в якому обвинувачують російського військовослужбовця 102-ї російської військової бази Валерія Пермякова.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін із посиланням на голову відомства Олександра Бастрикіна, повідомляє "Интерфакс".

"Координуючи роботу слідчих груп, Бастрикін і голова слідчого комітету Вірменії Агван Овсепян домовилися про спільну діяльність для всебічного, повного й об'єктивного розслідування кримінальних справ, порушених в обох країнах", - сказав Маркін.

Розслідування обставин убивства і судовий розгляд у справі Пермякова проходитимуть на території Вірменії.

"При цьому розслідування кримінальної справи і всі процесуальні дії здійснюватимуть відповідно до норм міжнародного права, а також відповідно до Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 року, Договором між РФ і республікою Вірменія про російську військову базу на території республіки Вірменія від 16 березня 1995 року, Угодою між РФ і республікою Вірменія з питань юрисдикції та взаємної правової допомоги у справах, пов'язаних з перебуванням російської військової бази на території республіки Вірменія від 29 серпня 1997 року", - сказав представник СКР.

Тим часом джерело, знайоме із ситуацією, повідомило "Интерфакс", що, швидше за все, справу Валерія Пермякова розглянуте у Вірменії військовий суд РФ.

12 січня в місті Гюмрі на півночі Вірменії вбили шістьох людей - членів однієї сім'ї. Шестимісячний Сергійко Аветисян отримав ножове поранення, його госпіталізували у важкому стані, але не врятували - 19 січня він помер.

За підозрою в скоєнні вбивства затримали військовослужбовця розквартированої в Гюмрі 102-ї російської військової бази Валерія Пермякова. Його затримали під час спроби перетину вірмено-турецького кордону і доправили на територію військової бази в Гюмрі. Пермяков дав свідчення. 14 січня він став обвинуваченим за статтями кримінальних кодексів Вірменії та Росії.

Увечері 15 січня в Гюмрі пройшла акція протесту з вимогою судити Пермякова на території Вірменії. Демонстранти намагалися прорвати поліцейське оточення навколо будівлі генконсульства Росії. Вони вимагали видати російського військовослужбовця вірменським правоохоронним органам, жбурляли каміння і пляшки в співробітників правоохоронних органів. Поліцейські застосували проти демонстрантів димові шашки. Протестувальники розійшлися лише після того, як переконалися, що Пермяков перебуває на території військової бази. Акції протесту пройшли також у столиці Вірменії Єревані.

Минулої неділі президент РФ Володимир Путін подзвонив президенту Вірменії Сержу Саргсяну і пообіцяв, що винні у вбивстві вірменської родини зазнають покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram