ГоловнаСвіт

Росія та Іран домовилися про військове співробітництво

Тегеран зацікавлений у придбанні у РФ нової військової техніки

Росія та Іран домовилися про військове співробітництво
Ракетный комплекс С-300
Фото: aex.ru

Росія та Іран уклали угоду про військове співробітництво.

Про це повідомляє РИА Новости.

Офіційний міжурядовий акт підписали в Тегерані міністр оборони РФ Сергій Шойгу і міністр оборони та підтримки Збройних сил ІРІ Хосейн Дехган.

"Створена теоретична основа взаємодії у військовій галузі, - заявив Шойгу після підписання угоди. - Ми домовилися розширювати практику заходження військових кораблів у порти Росії та Ірану".

Під час нинішніх переговорів у Тегерані за словами міністра оборони Росії, досягнуто домовленості про збільшення практичної складової у взаємодії військових відомств двох країн: розширення обміну делегаціями, проведення штабних переговорів, участь у навчаннях в якості спостерігачів, підготовка військових кадрів, обмін досвідом у миротворчій діяльності та боротьбі з тероризмом.

Шойгу прибув на переговори до Ірану ввечері 19 січня. Під час зустрічі з військовим керівництвом Ісламської республіки планується також обговорення питань військово-технічного співробітництва. Іран зацікавлений у придбанні у РФ нової військової техніки, в тому числі систем ППО типу С-300 або сучасних. Так, 18 липня 2014 року іранський посол в РФ Мехді Санаї заявив, що Іран вважає розірваний у 2010 році контракт на поставку С-300 досі чинним і сподівається на отримання від РФ цих систем або їх сучасніших аналогів.

Крім того, Іран має у своєму розпорядженні велику кількість озброєнь західного і радянського виробництва 1960-1990-х років, що потребують заміни або модернізації.

Нагадаємо, на початку серпня 2014 року Печерський районий суд Києва наказав доставити до Києва міністра оборони РФ за звинуваченням у фінансуванні тероризму в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram