ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен розкритикувала політику Франції щодо ісламістів

Лідер ультраправого "Національного фронту" вважає, що Франції загрожує масова міграція

Марін Ле Пен розкритикувала політику Франції щодо ісламістів
Марин Ле Пен
Фото: pravdoiskatel77.livejournal.com

Лідер крайнього правого "Національного фронту" Марін Ле Пен розкритикувала політику Франції щодо джихадистів.

Про це вона написала у статті для The New York Times.

На думку Ле Пен, терорист Амеді Кулібалі, який розстріляв заручників у супермаркеті кошерних продуктів в Парижі, зміг отримати автомат з Бельгії через відсутність митного контролю на кордонах Франції. "Керівники ЄС настільки віддані догмі вільного руху людей і товарів, що ідея національного прикордонного контролю розглядається як єресь", - сказала Ле Пен.

На її думку, з цієї ж причини спільниця Кулібалі, Хаят Бумеддьєн, змогла втекти в Сирію.

Крім того, лідер "Національного фронту" підкреслила, що, на її думку, світському характеру і цінностям Франції загрожує масова легальна і нелегальна міграція. Країна не встигає асимілювати таку велику кількість мігрантів, зазначила вона.

Марін Ле Пен також виступила проти підтримки президентом Франції Франсуа Олландом "деяких фундаменталістів" у Сирії і альянсу з такими державами, що фінансують джихадистів, як Катар і Саудівська Аравія. Вона запропонувала позбавляти джихадистів громадянства, відновити національний прикордонний контроль і ставитися з нульовою толерантністю до поведінки, що не відповідає принципу світськості і французьким законам. "Без цього жодна серйозна політика боротьби з фундаменталізмом неможлива", - резюмувала Ле Пен.

Тим часом, рейтинг Олланда на фоні подій у Парижі виріс удвічі.

У Франції внаслідок терактів 7-9 січня загинули 17 людей. 7 січня брати Саїд і Шериф Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Братів Куаші ліквідували через два дні. 9 січня в магазині кошерних продуктів в Парижі Амеді Кулібалі захопив близько 20 заручників і убив чотирьох із них. Він зажадав від поліції залишити в спокої братів Куаші. Під час штурму Кулібалі убили. 8 січня він застрелив співробітницю поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram