ГоловнаСвіт

У парламент Молдови проходять п'ять партій

Основна боротьба за депутатські мандати розгорнулася між проєвропейськими і проросійськими силами

У парламент Молдови проходять п'ять партій
Очередь в избирательный участок в Молдове
Фото: EPA/UPG

П'ять партій - Партія комуністів, Ліберально-демократична партія, Демпартія, Партія соціалістів і Ліберальна партія - проходять у парламент Молдови.

Про це свідчать дані ЦВК після підрахунку 90.10% голосів, повідомляє Point.md

Крім того, на порозі проходження знаходиться Партія комуністів-реформаторів.

Партія соціалістів, очолювана Ігорем Додоном, перемагає, Партія комуністів (ПКРМ), якою керує екс-президент Володимир Воронін, посідає друге місце. Далі йдуть: Ліберально-демократична партія (ЛДПМ), очолювана екс-прем'єром Владом Філатом, Демпартія (ДПМ), де головує екс-спікер Маріан Лупу, і Ліберальна партія Міхая Гімпу.

Депутатів обирають на чотири роки на підставі загального вільного голосування. Основна боротьба розгорнулася між політичними силами, які утворюють зараз владний проєвропейський альянс (ліберал-демократи, демократи і ліберали), та опозиційними лівими партіями (комуністи і соціалісти), які виступають за євразійську інтеграцію.

Нагадаємо, напередодні парламентські вибори в Молдові визнали такими, що відбулися. Явка на виборах становила 55,86% виборців. Це нижче, ніж на виборах 2010 року, коли на дільниці прийшли 65,04% виборців.

Офіційні результати, які оголошуються Центрвиборчкомом, неможливо порівняти з екзит-полами, оскільки жодна соціологічна організація не отримала дозволу на проведення опитувань на виходах із виборчих дільниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram