ГоловнаСвіт

Росія виділить невизнаній Абхазії $270 млн до 2017 року

Путін запропонував "президенту" Абхазії реалізувати проект залізничного сполучення

Росія виділить невизнаній Абхазії $270 млн до 2017 року
Фото: saratov.rfn.ru

Президент РФ Володимир Путін за підсумками переговорів з "президентом" невизнаної Абхазії Раулем Хаджимбою заявив, що Росія виділить 5 млрд рублів ($111 млн) "республіці" у 2015 році.

Як повідомляє "Інтерфакс", ці гроші призначені для реалізації Угоди про союзництво і стратегічне партнерство.

Фінансування проведуть у рамках програми Москви щодо інвестування у соціально-економічний розвиток Абхазії. Згідно з нею, до 2017 року у частково визнану державу вкладуть 12 млрд рублів (близько $270 млн).

За словами Путіна, ця угода визначає основні напрями російсько-абхазького співробітництва. Президент зазначив, що Росія посідає перше місце серед економічних партнерів Абхазії з часткою товарообігу близько 63% ($214 млн за даними на січень-вересень цього року). На зустрічі в Сочі Путін і Хаджимба також домовилися про посилення зовнішньополітичної координації.

Російський президент також зазначив, що в рамках програми планують завершити будівництво 54 об'єктів. Інвестиції підуть на сільське господарство, транспорт, ЖКГ і в інші сфери. Зазначається також, що угоди про співпрацю з Абхазією підписали понад 30 російських регіонів.

Крім цього, Володимир Путін заявив, що Росія готова за умови згоди абхазької сторони реалізувати проект залізничного сполучення через Сухумі і Тбілісі до Вірменії.

Нагадаємо, Абхазія - частина території Грузії, яка заявила про незалежність, але ніким, крім Росії, Нікарагуа, Венесуели, Науру, Вануату та Тувалу, не визнана. Через Абхазію і Південну Осетію Росія у 2008 році ввела свої війська на територію Грузії, після чого почалася грузинсько-російська війна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram