ГоловнаСвіт

НАТО зафіксувало активність літаків РФ у небі Європи

Російські літаки було помічено над Північним, Чорним і Балтійським морями

НАТО зафіксувало активність літаків РФ у небі Європи
Фото: EPA/UPG

У НАТО зафіксували незвичну активність Військово-повітряних сил Росії 28-29 жовтня в європейському повітряному просторі, зокрема над Балтійським, Північним і Чорним морями.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби альянсу, пише РБК-Україна.

Так, рано-вранці 29 жовтня радари НАТО виявили вісім російських повітряних суден, що виконують політ у строю над Північним морем. ВПС Норвегії було піднято на перехоплення і вони ідентифікували 4 бомбардувальники Ту-95 і 4 літаки-заправники Іл-78.

У другій половині дня 29 жовтня радари НАТО зафіксували чотири російських літаки, що летять над Чорним морем у міжнародному повітряному просторі, в тому числі 2 літаки Ту-95 і 2 винищувачі Су-27. Винищувачі турецьких ВПС перехопили російські літаки, і НАТО продовжувало відстежувати їх у міжнародному повітряному просторі станом на 16:00.

У другій половині дня 29 жовтня НАТО також відстежило ряд російських літаків над Балтійським морем, у тому числі 2 винищувачі-перехоплювачі МіГ-31, 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувач Су-27 і 2 бомбардувальники Су-24. Португальські винищувачі було піднято на перехоплення, і російські літаки повернулися у російський повітряний простір.

Крім того, 7 російських винищувачів було перехоплено 28 жовтня над Балтійським морем. Так, у другій половині дня 28 жовтня НАТО виявило 2 МіГ-31, 2 Су-34, 1 Су-27 і 2 Су-24. Російські літаки літали у Фінській затоці і були перехоплені німецькими винищувачами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram