ГоловнаСвіт

Новий генсек НАТО заявив про можливість розміщувати війська "де завгодно"

Раніше Столтенберг заявив, що Альянс не прагне конфронтації з РФ

Новий генсек НАТО заявив про можливість розміщувати війська "де завгодно"
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Новий генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс може разміщувати свої війська де завгодно.

Про це він заявив в інтерв'ю польскому телеканалу TVP Info.

"Наступного року на зустрічі міністрів ми ухвалимо рішення щодо так званих Сил швидкого реагування, але й без них у НАТО сильна армія. І ми можемо розгорнути її там, де хочемо", - сказав Столтенберг під час візиту до Польщі.

Столтенберг 1 жовтня, в день свого вступу на посаду генсека НАТО, заявив, що головне завдання блоку на найближчі роки - зміцнення колективної оборони, і повідомив, що Альянс не прагне конфронтації з Росією. За словами генсека, посилення НАТО ніяк не заважає вибудовуванню конструктивних відносин із Москвою. Більш того, керівництво Альянсу готове розглянути запит про скликання засідання Росія - НАТО, якщо він надійде.

Наприкінці серпня на саміті країн-членів НАТО ухвалили рішення про створення Сил швидкого реагування, які розгорнуть у Східній Європі. Такий крок став відповіддю на українську кризу і політику Росії.

Крім того, повідомлялося, що Фінляндія і Швеція пустять на свою територію сили швидкого реагування НАТО. Вони вільно пересуватимуться їхньою територією під час навчань, у разі катастроф, надзвичайних ситуацій і за умови загрози безпеці країни. Держави, у свою чергу, зобов'язуються підтримувати і забезпечувати сили альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram