ГоловнаСвіт
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Парламент Каталонії ухвалив антигомофобний закон

Владна партія Іспанії та націоналісти відкинули закон на підтримку сексменшин

Парламент Каталонії ухвалив антигомофобний закон
Фото: tsn.ua

Парламент Каталонії ухвалив закон, який вводить штраф у розмірі до €14 тисяч за напад на представників сексуальних меншин.

Про це 3 жовтня повідомляє The Local.

Законопроект підтримали ліві сили в парламенті. Каталонські націоналісти і представники владної консервативної Народної партії Іспанії відкинули законопроект. За їх словами, він "захищає лише права ЛГБТ-спільноти" тоді, як "обвинуваченому в гомофобії доведеться доводити свою невинність".

"Чому тоді немає закону про боротьбу з дискримінацією щодо мігрантів та етнічних меншин?" - заявив представник Народної партії Іспанії Долорс Лопес.

На сьогодні Іспанія є однією з найпрогресивніших країн в питаннях захисту прав гомосексуалістів. Одностатеві шлюби в країні легалізували у 2005 році. Цей закон просував колишній прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро.

Наразі одностатеві шлюби дозволено в 15 державах, а також у кількох штатах США і Мексики. Останніми країнами, які легалізували гей-шлюби, стали Нова Зеландія, Уругвай, Франція та Бразилія.

Нагадаємо, 27 вересня Каталонія оголосила референдум про незалежність, однак вже 29 вересня іспанський суд визнав незаконним референдум про незалежність Каталонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram