ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Австралії поліцейський застрелив 18-річного прихильника "Ісламської держави"

Загиблий напав на поліцейських і погрожував австралійському прем'єру

В Австралії поліцейський застрелив 18-річного прихильника "Ісламської держави"
Полиция на месте убийства в Мельбурне
Фото: EPA/UPG

У Мельбурні (Австралія) поліцейський застрелив юнака, підозрюваного у зв'язках із терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Як повідомляє 24 вересня видання Time, інцидент стався після того, як 18-річний Абдул Нуман Хайдер завдав ножових поранень двом правоохоронцям просто в поліцейській дільниці.

Перед нападом на поліцейських він вигукнув погрозу на адресу прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботта.

Зазначають, що молодик сам прийшов у відділок, куди його викликали на допит. Коли один з поліцейських зібрався привітатися з ним за руку, підліток вихопив ніж і завдав йому кількох ударів, після чого накинувся на іншого правоохоронця. Поранених госпіталізували.

Як повідомляє агентство Рейтер, підозрюваний уже кілька місяців перебував під наглядом поліції. Юнака запідозрили в екстремізмі після того, як зауважили в одному з торгових центрів із прапором терористичного угруповання "Ісламська держава".

Дізнавшись про події, Тоні Еббот заявив: "Очевидно, серед нас є люди, які здатні на екстремістські дії. Усе це також вказує на те, що поліція буде постійно захищати австралійців від тих, хто може завдати їм шкоди".

Нагадаємо, 11 вересня президент США Барак Обама представив нову стратегію боротьби з "Ісламською державою" в Іраку та Сирії. Він заявив, що не вводитиме в ці країни американські війська, а буде бомбити позиції екстремістів на їхній території. При цьому Обама зазначив, що збирається створити широку міжнародну коаліцію для боротьби з ісламістами. 23 вересня до неї приєдналася Австралія. Бойовики "Ісламської держави" натомість закликали атакувати громадян країн, які беруть участь у боротьбі проти їхнього угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram