ГоловнаСвіт

Пан Гі Мун назвав три найважливіші проблеми сьогодення

Аналітики вважають, що на Генасамблеї постане питання про реформу ООН

Пан Гі Мун назвав три найважливіші проблеми сьогодення
Пан Ги Мун
Фото: EPA/UPG

Генеральний Секретар ООН Пан Гі Мун назвав питання боротьби з "Ісламською державою", лихоманкою Ебола, а також кліматичними змінами найважливішими проблемами сьогодення.

Про це 24 вересня повідомляє euronews.

"По-перше, тероризм "Ісламської держави" - це загроза для всього людства. По-друге, проблемою нашого часу є кліматичні зміни. І ще одне - це спалах Еболи в Західній Африці. Ось три критичні, важливі, серйозні завдання, які вимагають негайних дій і мобілізації величезних ресурсів і політичної волі".

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в середу починаються загальнополітичні дискусії в рамках 69-ї Генасамблеї. У порядку денному - ключові проблеми сьогодення, які будуть озвучені і з трибуни ООН, і під час особистих зустрічей. Наприклад, очікуються переговори держсекретаря США Джона Керрі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Тим часом, на думку декотрих аналітиків, конкретним рішенням можуть перешкодити суперечності між провідними гравцями. Експерти вважають, що, ймовірно, постане питання про реформу ООН на тлі зростання розчарування з приводу права вето для п'яти постійних членів Радбезу. Їх звинувачують у тому, що вето вони застосовують для захисту власних інтересів, блокуючи ключові питання безпеки.

Нагадаємо, 19 вересня повідомляли, що Польща просить ООН позбавити РФ права вето з питань України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram