ГоловнаСвіт

ПАРЄ похвалила Київ за проведення виборів Президента на гідному рівні

Порошенка охарактеризували як президента, "який не прагне надзвичайної централізації країни"

ПАРЄ похвалила Київ за проведення виборів Президента на гідному рівні
Андреас Гросс
Фото: svobodanews.ru

Швейцарський парламентарій Андреас Гросс, який представляв у ПАРЄ підсумки моніторингу травневих президентських виборів в Україні, хоч і відзначив низку труднощів, утім похвалив Київ за проведення їх на гідному рівні.

Про це 23 червня повідомляє РИА Новости.

За словами Гросса, "за такий короткий термін багато що неможливо було організувати, але, попри це, багато що вдалося: по-перше, з'явилися легітимні структури для всієї країни в цілому".

"Це структури, які можуть виступати тепер від імені всієї країни, і вони взяли на себе відповідну відповідальність", - сказав Гросс, не уточнюючи, про які структури йдеться.

Гросс також додав, що "було мало часу для широкої дискусії, було багато проблем". Зокрема, пояснив він, це "питання, пов'язані з тим, що багато, наприклад 46 дільниць на сході країни, не працювали, п'ять мільйонів громадян були практично виключені із цих виборів".

Проте, наголосив Гросс, вибори "проведено на доволі високому рівні, і таким чином Президент отримав легітимність".

"У четвер, коли він (Порошенко) виступатиме (у ПАРЄ), ми зможемо вести з ним діалог і ми зрозуміємо, що, він, безсумнівно, розуміє свою відповідальність і розуміє, які перешкоди будуть на шляху, особливо в південно-східному регіоні України", - зазначив парламентарій.

На думку Гросса, Порошенко є президентом, "який не прагне надзвичайної централізації країни".

Гросс також відзначив намір української сторони переобрати парламент.

"Тепер, звичайно, питання про широку участь народу в цих процесах, щоб урегулювати ті протести, які зараз є в південно-східній частині, щоб ухвалити відповідні рішення, щоб затвердити законодавчі аспекти", - зауважив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram