ГоловнаСвіт

МЗС Німеччини: Крим не повинен стати прецедентом

Китай вважає політичне рішення української кризи єдиним вірним варіантом

МЗС Німеччини: Крим не повинен стати прецедентом
Штайнмаер
Фото: zn.ua

Китай та Німеччина зацікавлені в тому, щоб анексія Криму Росією не створила прецеденту. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр після зустрічі зі своїм китайським колегою, що пройшла вранці 14 квітня у Пекіні, повідомляє агентство Рейтер.

"Події в Україні викликають велику заклопотаність, а Китай та Німеччина зацікавлені в тому, щоб те, що сталося з Кримом, не стало прецедентом", - сказав Штайнмаєр.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І, у свою чергу, заявив, що політичне рішення є єдиним способом покласти край кризі в Україні.

У вихідні дні збройні сепаратисти проявляли підвищену активність на сході України. Увечері 13 квітня в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про початок проведення широкомасштабної спецоперації із залученням ЗС України у зв'язку з подіями на сході країни. У понеділок о 9:00 минув термін ультиматуму, який висунула влада в Києві бойовикам на південному сході України: від них вимагали здати зброю та звільнити захоплені адмінбудівлі в обмін на непереслідування.

Захід звинувачує Росію у дестабілізації регіону, яка є приводом для відправки туди військ для захисту місцевого російськомовного населення, як це було у випадку з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram