ГоловнаСвіт

Російська інтелігенція збирає конгрес проти дій Путіна в Криму

Звернення підписали Лія Ахеджакова, Віктор Єрофєєв, Андрій Макаревич, Григорій Чхартішвілі, Ельдар Рязанов та інші

Російська інтелігенція збирає конгрес проти дій Путіна в Криму
Фото: EPA/UPG

Десятки представників російської інтелігенції, не згодні з політикою, яку проводить влада РФ, мають намір у найближчі дні провести конгрес і висловити свою позицію.

Про це йдеться у зверненні інтелігенції, розміщеному на сайті "Новой газеты".

"Наша країна опинилася втягнутою в найнебезпечнішу авантюру. Під гаслом "Захистимо росіян у Криму, а також всіх українців від нової нелегітимної фашистської влади в Україні!" вже відбулася фактична анексія Криму. Грубо порушено міжнародне право, зруйновані принципи європейської безпеки і стабільності. Росія стрімко скочується до нової холодної війни з Заходом, найважчі наслідки якої неможливо передбачити", - йдеться у зверненні.

Інтелігенція зауважує, що у всіх державних ЗМІ Росії "ллються нестримні потоки брехні та дезінформації, а також розгорнута оглушлива пропагандистська кампанія проти всіх, хто намагається поставити під сумнів правомірність дій влади".

"Усіх незгодних огульно шельмують, називають "п'ятою колоною" і "фашистами". А незгодних чимало", - упевнені росіяни.

На цей момент звернення підписали такі відомі в Росії люди, як актриса Лія Ахеджакова, письменник Віктор Єрофєєв, актор Михайло Єфремов, рок-музикант Андрій Макаревич, письменник Григорій Чхартішвілі, кінорежисер Ельдар Рязанов та інші.

Нагадаємо, що 11 березня на офіційному порталі Міністерства культури РФ з'явився лист діячів культури на підтримку позиції Володимира Путіна щодо України та Криму. Під ним підписалися вже понад 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram