ГоловнаСвіт

Керрі проведе з Лавровим 11-годинну зустріч щодо ситуації в Криму

Держсекретар США сподівається на мирне врегулювання конфлікту

Керрі проведе з Лавровим 11-годинну зустріч щодо ситуації в Криму
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі в п'ятницю, 14 березня, в Лондоні (Великобританія) зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, щоб переконати Кремль не робити подальших кроків до анексії Криму.

Про це заявили в середу американські чиновники, пише The New York Times.

Як зазначає видання, зустріч відбудеться всього за два дні до референдуму в Криму про входження регіону до складу Росії. США та їхні партнери заявили, що такий референдум буде незаконним, і Керрі уже висловлював застереження, що дії Росії щодо анексії регіону "не залишать місця для дипломатії".

Керрі повторив своє міркування про те, що, хоча у Росії є законні інтереси в Криму, "ніщо не виправдовує військової інтервенції" і додав, що існували мирні способи гарантувати, що побоювання Москви будуть розвіяні, пише видання.

"Навіть якщо референдум в Криму відбудеться, - припустив він, - все-таки може залишитися можливість політичного вирішення проблеми, якщо Росія не зважиться на анексію цієї області", - зазначає видання.

"Існує багато варіантів, саме тому необхідно терміново провести переговори з росіянами", - сказав Керрі.

Заява про поїздку Керрі надійшла на тлі того, як G7 в середу опублікувала заяву, що закликає Росію "припинити будь-які спроби змінити статус Криму на противагу українському законодавству та в порушення міжнародного права", нагадує видання.

Нагадаємо, Керрі і Лавров провели вже кілька зустрічей щодо ситуації в Криму.

9 березня Керрі заявив, що якщо Росія не полишить спроб анексувати Крим, дипломатичні відносини між США і російською стороною будуть неможливі. Держсекретар США також відклав візит до Росії, під час якого планувалося обговорення ситуації в Україні, що склалася внаслідок військового вторгнення РФ до Криму.

11 березня стало відомо, що Керрі відмовився від зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, поки Росія не піде на деескалацію конфлікту в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram