ГоловнаСвіт

Меркель: Росія відбирає Крим в України

Німецька сторона у кримській кризі має дотримуватися так званої тристоронньої стратегії, вважає канцлер

Меркель: Росія відбирає Крим в України
Фото: http://lenta.ru

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на засіданні парламентської групи жорстко розкритикувала дії Росії в Криму, назвавши їх анексією.

Про це пише німецьке видання Die Zeit, яке цитує "Інопреса".

"Ми вже можемо говорити про анексію, оскільки Росія відбирає Крим в України, - заявила Меркель. - Ми не маємо дозволити цьому здійснитися".

Німецька сторона, за словами Меркель, у кримській кризі має дотримуватися так званої тристоронньої стратегії, яка полягає в наданні допомоги Україні і в продовженні переговорів з Росією, однак при цьому для Росії слід визначити межі її дій. Німеччина має демонструвати "певну жорсткість" у справі захисту європейських цінностей, підкреслила канцлер. Голова уряду ще раз попередила про введення санкцій проти Росії і зазначила, що вони можуть мати негативні наслідки для країн ЄС, у зв'язку з чим європейці від Лісабона до Риги мусять дотримуватися єдиної думки.

Варто зазначити, що в Москві як і раніше заперечують втручання Росії у внутрішні справи України і Криму. Російська влада робить акцент на те, що народ Криму має право на самовизначення, зокрема через референдум з питання виходу республіки зі складу держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram