ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Єгипту заявив про відставку уряду

За деякими даними, це дозволить міністрові оборони брати участь у президентських виборах

Прем'єр-міністр Єгипту заявив про відставку уряду
Абдель-Фаттах аль-Сиси
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Єгипту Хазем аль-Беблаві оголосив про відставку уряду країни, повідомляє 24 грудня агентство Рейтер.

"Сьогодні кабінет міністрів прийняв рішення про відставку на користь президента республіки", - сказав Беблаві в телевізійній заяві, не вказавши підстав для такого рішення.

Як зазначає агентство Рейтер, розпуск кабінету дозволить міністрові оборони фельдмаршалу Абделю Фаттаху аль-Сісі брати участь у президентських виборах.

За інформацією BBC News, свою заяву аль-Беблаві зробив після короткої зустрічі, на якій був присутній аль-Сісі. Очікують, що новим головою уряду стане міністр у справах житла Ібрагім Махлеб.

Нагадаємо, аль-Сісі оголосив про висунення своєї кандидатури на посаду президента на початку лютого 2014 року. Раніше його про це попросила вища рада збройних сил Єгипту. Для того, щоб балотуватися, фельдмаршалові треба було покинути свою посаду.

Зараз країною керує тимчасовий президент Адлі Мансур, призначений на цю посаду після того, як влітку 2013 року військові скинули президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі. Водночас вважають, що де-факто влада належить військовим на чолі з аль-Сісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram