ГоловнаСвіт

Влада КНДР стратила всіх родичів дядька Кім Чен Ина, - ЗМІ

Вбили навіть неповнолітніх дітей

Влада КНДР стратила всіх родичів дядька Кім Чен Ина, - ЗМІ
Чан Сон Тхэк
Фото: EPA/UPG

Північнокорейська влада позбавили життя всіх родичів Чан Сон Тхека, страченого дядька молодого лідера КНДР Кім Чен Ина. Про це 26 січня повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап" з посиланням на власні джерела.

Так, були страчені старша сестра дядька північнокорейського вождя - Чан Ге Сун і її чоловік, посол на Кубі Чон Ен Чжин, а також племінник Чан Сон Тхека Чан Ен Чхоль, який обіймав посаду посла в Малайзії, і два його двадцятирічні сини. Крім того, були страчені їхні неповнолітні діти й онуки.

За даними "Ренхап", деяких родичів Чан Сон Тхека, що відмовилися залишати свої будинки за наказом влади, вбили прямо на очах у їхніх сусідів.

Разом з тим, жінок, які не були кровними родичами Чан Сон Тхека, а були дружинами його рідні, помилували, відіславши у віддалені села разом з їх сім'ями.

Нагадаємо, про страту Чан Сон Тхека було офіційно повідомлено 12 грудня. Дядя Кім Чен Ина, який був завідувачем організаційного відділу ЦК Трудової партії Кореї, а також заступником голови Державного комітету оборони (вищого військового органу КНДР), було обвинувачено в розпусному способі життя й розтраті державних коштів. Проте, на думку аналітиків, його страта пов'язана зі спробою північнокорейського лідера закріпити свою владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram