ГоловнаСвіт

Сноуден дав перше відеоінтерв'ю німецькому каналу

Він повідомив, що всі секретні документи віддав журналістам

Сноуден дав перше відеоінтерв'ю німецькому каналу
Фото: EPA/UPG

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден у своєму першому відеоінтерв'ю німецькій телекомпанії NDR звинуватив американські спецслужби в економічному шпигунстві.

"Немає сумнівів у тому, що США причетні до економічного шпигунства", - цитує слова Сноудена Інтерфакс-Україна

Для прикладу він зазначив: "Якщо з'являється інформація про компанію "Сіменс" і вони (американські спецслужби) вважають її корисною для національних інтересів, а не для інтересів національної безпеки Сполучених Штатів, вони шукають і отримують цю інформацію".

Сноуден повідомив, що більше не має секретних даних про діяльність американських спецслужб: усю документацію він передав журналістам.

Нагадаємо, влітку 2013 року колишній співробітник АНБ і ЦРУ Едвард Сноуден, перебуваючи за межами США, передав журналістам секретні документи, що стосуються програм стеження американських спецслужб. У підсумку стало відомо, що АНБ стежило за листуванням користувачів Інтернету по всьому світу і прослуховувало мобільні телефони голів держав. Згодом Сноуден отримав тимчасовий притулок у Росії . У США його звинувачено в розголошенні державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram