ГоловнаСвіт

Ураган "Сенді" перетворив центр Нью-Йорка на річку

Жителів міста закликають зберігати оптимізм.

Ураган "Сенді" перетворив центр Нью-Йорка на річку
Фото: cnn.com

Американський телеканал CNN наводить низку рекомендацій від тих, хто вижив при стихійному лихові в Новому Орлеані 2005 року, для жителів США, які потрапили в зону лиха урагану "Сенді".

Зокрема, рекомендують не використовувати мобільні телефони для роботи в мережах Wi-Fi, Bluetooth і GPS, щоб не розряджати батарею пристрою, - повідомляє "Інтерфакс".

У разі підготовки відеозйомки свого будинку для страхових компаній необхідно відкрити всі шафи та приміщення, щоб зафіксувати їх уміст для подальшого відшкодування страхової виплати.

"Зберігайте позитивний настрій і допомагайте тим, хто з вами по сусідству... Зберігайте спокій під час спілкування з родиною, друзями та сусідами, а також діліться своїми ресурсами", - повідомляє телеканал.

Між тим, старожили Нью-Йорка, які прожили на Манхеттені близько 30 років, ділячись враженнями, повідомляють, що подібної картини вони ніколи не спостерігали. "Я дивлюся з вікна й бачу річку, яка тече через центр Манхеттена", - цитує телеканал слова місцевого жителя.

Своєю чергою, газета New-York Times повідомляє, з посиланням на керівництво метрополітену Нью-Йорка, ураган "Сенді" став найбільш руйнівним в історії системи метро за останні 108 років, і зазначає, що терміни відновлення транспортної мережі "Великого яблука" поки назвати складно.

Як повідомляли раніше, нью-йоркська фондова біржа і NASDAQ скасували торги через наближення урагану "Сенді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram