ГоловнаСвіт

Учені виявили вірус, який у майбутньому знищить людство

На думку дослідників, ця інфекція стане новим штамом супергрипу.

Учені виявили вірус, який у майбутньому знищить людство

Британські вчені виявили невідомий науці смертельний вірус, який, на їхню думку, найближчим часом може знищити людство.

Учені повідомили, що однією з жертв так званого "вірусу Армагеддону" вже став 38-річний британець. Він помер у лондонській лікарні від кримсько-конголезької вірусної геморагічної лихоманки.

Повідомляють, що симптоми цієї хвороби - головний біль, а також біль у суглобах, нудота і висока температура. У міру розвитку хвороби на тілі пацієнта з'являються гематоми, починаються неконтрольовані кровотечі внутрішніх органів.

На думку фахівців, британець заразився цією хворобою в Афганістані, куди приїхав на весілля свого брата.

Відомо, що це захворювання поширене в домашніх і диких тварин в Азії та Африці, його переносником є один з видів кліщів.

Упродовж дослідження британські вчені встановили, що зоонози - інфекційні захворювання тварин, що передаються людині, - поширює невідомий науці вірус. За допомогою генного сканування вони з'ясували, що він споріднений із вірусом атипової пневмонії.

Як запевняє британський вірусолог, професор Джон Оксфорд із лікарні Королеви Марії при Лондонському університеті, людству слід очікувати епідемії інфекційних зоонозних захворювань через п'ять років. На думку професора, ця інфекція стане новим штамом супергрипу. Він почне знищувати людей в Азії та Африці, а потім перекинеться на решту світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram