ГоловнаСвіт

Bank of America відкупиться від позову за $2,4 мільярда

За підсумками всього кризового року втрати фінорганізації сягнули 27,6 мільярда доларів.

Bank of America відкупиться від позову за $2,4 мільярда
Bank of America

Bank of America погодився заплатити 2,43 мільярда доларів, щоб урегулювати претензії інвесторів, які назвали себе обдуреними внаслідок придбання Merrill Lynch.

Позов проти фінорганізації та її керівництва подано 2010 року. Позивачами виступили інвестори, які купили акції Bank of America 2008 року, коли банк готувався до купівлі Merrill Lynch. Акціонери звинуватили фінорганізацію в наданні неправдивих відомостей і введенні в оману щодо фінансового стану і покупця, і придбаного активу.

Як раніше повідомляла прокуратура, збитки Merill у четвертому кварталі 2008 року становили 15 мільярдів доларів, тоді як акціонери дізналися тільки про 1,4 мільярда. За підсумками всього кризового року втрати фінорганізації становили 27,6 мільярда доларів.

Оборудкою зацікавилася влада США. Комісія з цінних паперів звертала увагу, що BofA, отримавши від держави допомогу в розмірі 25 мільярдів доларів, не тільки витратив на придбання Merill 50 мільярдів, а ще й виплатив бонуси менеджерами придбаного банку в розмірі 5,8 мільярда доларів.

У повідомленні Bank of America 28 вересня зазначено, що банк не визнає своєї провини в обмані інвесторів, але погоджується виплатити компенсацію, щоб покласти край непевності і видаткам на тривалий процес. Пропозицію фінорганізації розгляне суд, який винесе остаточне рішення стосовно долі процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram